Foredrag

NY! Frode, Kristopher & Øystein har PODCAST.

Foto: Sebastian Jazdzewski

 www.kollektivet.no skriv Kollektivet-skapar Torbjørn Lien:


"Først ut var Øystein Runde. Mannen med en drøss utgivelser på samvittigheten, med alt fra hans legendariske serie Margarin (skrevet av Kristopher Schau), den nynorske superhelten Bjartmann, til vikingeserien Sleggja. Øystein er flink å prate, full av energi (muligens fordi han spiser mye brokkoli – etter eget utsagn), og hadde et morsomt foredrag om arbeidet sitt."


På Sandnes bibliotek sin blogg skriv bibliotekar Sebastian Jazdzewski:


"Etter å ha sett hvor flink Øystein var til å formidle denne interessante sjangeren og hvor ivrig han anbefalte forskjellige serier til publikum, må man konstatere at han hadde gjort en kjempekarriere på hvilket som helst norsk bibliotek!"

NORMALE SPØRSMÅL:

 

Q. Kva kostar eit skulebesøk/foredrag?

A. Eg er medlem av Norsk Forfattersentrum, og følger Forfattersentrum sin tariff. For tida er minstesatsene:


Opplesninger

Opplesning o.a. opp til 30 minutter: kr 2 200,-

Opplesing o.a. over 30 minutter: kr 3 200,-


Samtaler

Paneldebatt, deltager: kr 2 300,-

Paneldebatt, leder: kr 3 800,-

Bokbad (1): kr 3 800,-

Litterær samtale (2): kr 3 800,-

Litterær samtale med fordypning i forfatterskap (3): kr 4 900,-

Litterær samtale med dypdykk – kun etter avtale (4): kr 7 800,-


Introduksjoner og konferansieroppgaver

Innleder/vert: kr 2 100,-

Konferansier (5): kr 3 800,-

Konferansier med fordypning i forfatterskap (6): kr 4 900,-


Kåseri og foredrag

Kåseri: kr 4 200,-

Foredrag – original (7): kr 7 800,-

Foredrag – gjenbruk: kr 4 100,-


Skrivekurs/Tegneseriekurs

Kurs à 2 timer: kr 3 200,-

Pr. ekstra time: kr 1 000,-

(Utstyr: Blyant, ruter produsert med kopimaskin. Potensielt kan ein også jobbe med meir fancy verktøy, men i utgangspunktet er utstyret altså billig).



Q. Kva kostar du som illustratør?


A. Dette varierer frå oppdrag til oppdrag. Om du betaler mindre, får du mindre rett til å kome med korrigeringer i ettertid. Samtidig, om du har ein veldig klar idé om kva du skal ha illustrert, blir jobben lettare for meg i forkant, og det er lettare for meg å seie ja eller nei. Så input er ikkje nødvendigvis eit minus. Hald prosessen effektiv. Eg tek alt frå store til små oppdrag.



Q. Korleis ser foredraga dine ut?


A. Dei er stort sett gøyale, i følge dei mange skulane og konferansene som har hatt besøk av meg. Eg er glad i å stå på scena, og likar å halde publikum engasjert og involvert. Eg har tre foredrag:


5000 ÅR PÅ 50 MINUTT.

Eit forrykande lysbildeshow om teikneseriens historie, som går frå det gamle Babylon og fram til mine eigne seriar. Slik får eg vist fram korleis eg har blitt inspirert av både amerikanske, japanske, franske og gamle norrøne tradisjonar, og korleis desse tradisjonane igjen bygger på endå eldre historiefortelling. Før alfabetet var skarpt definert, var tekst og teikneseriar eitt og det same, som i egyptiske hieroglyfar. Rikt bildemateriale, morsomme og rare anekdoter frå historiske kilder. Fungerer både for barn og voksne.


TRETTEN MÅTAR Å REDDE JORDA

Lysbildeshow basert på professor Jørgen Randers og Graeme Maxton si bok "Reinventing Prosperity", som eg illustrerte. Eg forklarer etter beste evne kva boka foreslår, og korleis vi kan få bedre livskvalitet enn i dag og samtidig kutte ned på karbonutsleppa. Kan vere avansert, men fungerer for ungdom og voksne.

-

STAMCELLER

Eit lysbildeshow med live tegning og dokketeater, basert på faktaboka STAMCELLER. Eg snakkar om korleis stamceller kan brukast medisinsk til å reparere alvorlige skader, korleis DNA fungerer, og korleis ein norsk tannkirurg fekk til eit internasjonalt gjennombrudd med stamcellebehandling som kan reparere skjelettet. Foredraget er laga for barn, men har ein tendens til å vere like bra for voksne.


Q. Kvifor lagar du nye figurar for kvar bok?


A. Fordi eg prøver å ha ein ny grunn til å gjere kvart nye prosjekt. Men eg må innrømme at eg har veldig lyst til å sjå kva som skjer om eg følger ein figur gjennom mange år. Det ser ikkje ut som om Olav Sleggja er heilt borte ...



Q. Bøkene dine er utsolgt!


A. Berre ei av bøkene mine er heilt borte, fyrstikkmann-serien The Very Best of Rundetid. Margarin finst kun hos meg privat. De Fire Store bok 1 og 2 har eg også ein stad, og eg prøver å fylle på Outland og Tronsmo når dei går tom. Olav Sleggja får ein vel lettast tak i frå Tronsmo bokhandel, og nyare bøker kan bestillast inn til din lokale bokhandel eller frå Outland eller Tronsmo direkte. Støtt norsk teikneseriebutikk-flora!



Q. Kven har du egentlig jobba for før?


A. Forlag: Schibsted, Gyldendal, Cappelen Damm, Samlaget, Egmont. Aviser: Dagbladet, Dag og Tid, Le Monde Diplomaitique, Syn og Segn. Bøker og forfattarar: Fantasyserien Phenomena av Ruben Eliassen (illustrert 13 bøker), og klimaboka Reinventing Prosperity av prof. Jørgen Randers og Graeme Maxton.

 

UNORMALE SPØRSMÅL:

 

Q: Kan du tygge på albuene dine?